Akik a cégeladásra felkészítés helyett *lottóznak a vagyonukkal*, 260

Akik a cégeladásra felkészítés helyett lottóznak a vagyonukkal, a meggondolatlan cégtulajdonosok. Akik nem tudják vagy nem akarják belátni, hogy itt mielőbb tenni, változtatni kell.

A vagyon érték, amit fontos megbecsülni, megfelelően kezelni. Vannak olyan cégtulajdonosok is az iparban, akik tudják, hogy a cég csak velük működik. Mert még a sok évvel korábban szükséges átalakításokat is megspórolták. A spórolás időleges haszna nagy bukás megalapozását is jelentheti.

Már azzal veszélyeztetik a saját maguk és családjuk jövőjét is biztosító vagyont, hogy nagyon kockázatosan fejlesztették fel a még jól működő cégüket.

Amikor valaki tudja, hogy a céget át kellene alakítani, mégsem hajlandó elkezdeni. Mégis ha valaki ha valaki érdeklődő van, akkor jöjjön és vegye meg. Ez nem működik, főleg nem az álom ár vagdalkozással.

Ezek a cégtulajdonosok szinte lottóznak a vagyonukkal. Mert általában a végtelenségig abban a formában a cég reálisan nem fog egy idő után jól működni. A fennmaradása is már nagyon kérdésessé vált.

Ha venne egy lottót, akkor legalább azt tudná, hogy mikorra érvényes és legalább a döntés ideje meglenne. Aztán vagy nyer, vagy nem nyer.

Az ilyen cégeken már most – még a jó időszakban is látszódik – ha nagy, egyre nagyobb az esély a nem nyer, a bukás felé haladásra. De nemcsak a mérték, hanem az idő is még kérdéses.

Sokszor jobb mielőbb bukni, mert még újból lehet alkotni. De ha valaki idősebb korában nagyot bukik, annak már kevesebb az esélye a talpra álláshoz.

Ennek az írásnak az első változata 2017.01. hónapban jelent meg az EladóCégek.hu oldalain.
.
Elsősorban eladó cégek, működő, vagyonnal rendelkező, termelő ipari cégek közvetítésével foglalkozunk. 1996-tól foglalkozunk ipari közvetítésekkel, fő honlapunk az IpariCégek.hu.
*Honlapunkon minden szöveges oldal saját készítésű.
Minden jog fenntartva! © Copyright Gál József, EladóCégek.hu.

.

Tagged with: ,